0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

A 4-a editie a Expozitiei Europene a Creativitatii si Inovarii "EuroInvent" - Iasi

            Academia Navala "Mircea cel Batran" a obtinut doua medalii de aur si un premiu special la a 4-a editie a Expozitiei Europene a Creativitatii si Inovarii – EuroInvent care a avut loc la Universitatea A. I. Cuza din Iasi in perioada 10-12 mai 2012.
            Academia Navala a prezentat doua proiecte in cadrul expozitiei. Primul fost vehiculul subacvatic telecomandat pentru inspectia subacvatica si descoperirea si neutralizarea minelor marine  Arrow 1. Acesta este unic in Romania prin forma hidrodinamica, performanta si pretul de constructie. Arrow 1 a fost premiat cu medalia de aur din partea juriului international al expozitiei si a primit un premiu special din partea Academiei de Inventica din Coreea de Sud.
            Cel de-al doilea proiect al Academiei Navale  premiat cu medalia de aur a fost dispozitivul de generare a unui puls electromagnetic intr-o bucla de curent. Desi are in principal un rol militar (pentru scoaterea din lupta a tehnicii electronice a inamicului), acest dispozitiv poate fi folosit deasemenea si pentru testarea in conditii de siguranta a rezistentei aparaturii electronice la fluctuatiile bruste ale campului magnetic. Dispozitivul simuleaza conditiile ce apar la producerea trasnetelor de intensitate medie. Costurile de productie, impreuna cu dimensiunile reduse pe care le are in comparatie cu alte echipamente utilizate in momentul de fata pentru testarea rezistentei la impulsuri electromagnetice, cat mai ales riscurile aproape nule prezentate pentru om fac acest dispozitiv unic.
            Academia Navala "Mircea cel Batran" este o institutie de invatamant tehnic superior, evaluata de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior cu calificativul "Grad de incredere ridicat".
            In Academia Navala activitatea de cercetare-dezvoltare se realizeaza in baza Strategiei de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2007-2013, a Regulamentului cercetarii stiintifice si a procedurilor operationale specifice activitatilor de cercetare stiintifica conform carora se ofera un cadru generos si totodata riguros, precum si conditii favorabile sustinerii obiectivelor de cercetare.

 
 
         
 
 
         
 
 
         
 
 
         

Ultima actualizare: 14 Mai 2012