0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

"Mircea" sarbatorit la intoarcerea din mars

           Marti 25 august, ora 11.00, in portul Militar Constanta a avut loc ceremonialul prilejuit de revenirea navei scoala "Mircea" din marsul anual  de instruire practica.
           Festivitatea organizata a avut o dubla semnificatie: sosirea navei precum si sarbatorirea a 70 de ani de la intrarea  in serviciul Marinei Romane.
           Cu aceasta ocazie au fost invitati toti aceia care prin destin sau sentimente sunt legati de "spiritul Mircea" sa cinsteasca impreuna nava si echipajul sau pentru cele sapte decenii de diplomatie navala romaneasca, la intoarcerea din misiune.

***

           Nava a efectuat incepand cu 12 aprilie 2009 un mars international, ce  a cuprins peste 12.000 de mile marine cu escale in opt porturi de la Marea Egee, Marea Mediterana si Oceanul Atlantic.
           Aflat la cel de al 36-lea mars international si a treia traversada a Oceanului Atlantic, velierul a participat la competitia nautica "Tall Ships Atlantic Challenge 2009" unde s-a clasat pe locul doi la clasa A si pe locul patru  in clasamentul general.
           La bordul navei s-a aflat un echipaj format din 190 de persoane, din care 65 de studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si 38 de elevi ai Scolii Militare de Maistri Militari "Amiral Ion Murgescu".

***


Ultima actualizare: 27 August 2009