0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Ziua Erasmus la Academia Navala "Mircea cel Batran"

           Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza miercuri, 22 octombrie 2008, ora 14.00, Ziua ERASMUS.
           Evenimentul va cuprinde un workshop cu tema: Participarea Academiei Navale "Mircea cel Batran" la subprogramul sectorial Erasmus. Parte integranta a Programului de invatare pe tot parcursul vietii (Lifelong Learning Programme), initiat de Comisia Europeana, programul sectorial Erasmus ofera granturi de plasamente pentru studentii Facultatii de Marina Civila.
           Ziua Erasmus de la Academia Navala "Mircea cel Batran" reprezinta un prilej important de confirmare a cresterii continue a calitatii procesului de invatamant din aceasta institutie de invatamant superior de marina.
           Jurnalistii interesati vor fi asteptati la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran" de reprezentantii Compartimentului Relatii Public, incepand cu ora 13.50.

***

           In scopul fundamentarii Spatiului Educational European, concept emis in cadrul conferintelor de la Bologna, 1999, si Lisabona, 2000, Comisia Europeana a demarat Programul de invatare pe tot parcursul vietii (Lifelong Learning Programme) pe perioada 2007-2013.
           Subprogramul destinat invatamantului superior a fost denumit "Erasmus", in memoria binecunoscutului umanist de la Rotterdam. Universitatile care au dovedit deschidere europeana in ceea ce priveste procesul lor de invatamant beneficiaza, din partea Comisiei Europene, de Carta Universitara Erasmus. Aceasta recunoastere permite Academiei Navale "Mircea cel Batran" derularea de mobilitati de studenti, cadre didactice si personal administrativ in universitati si intreprinderi economice de pe cuprinsul Europei.
           In anul universitar 2007-2008, Academia Navala "Mircea cel Batran" a derulat cu succes plasamente studentesti in cadrul a sapte companii de shipping, fapt care va determina cresterea si diversificarea mobilitatilor sub egida programului Erasmus.

***

Persoana de contact Oana VOICU telefon 0722.671.962
fax: 0241 - 643096; tel:0241 626200, int. 1194
e-mail: relpubanmb.ro


Ultima actualizare: 10 Martie 2009