0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festivitate de depunere a juramantului militar

            Academia Navala "Mircea cel Batran" a organizat sambata, 11 octombrie 2008, ora 10.00, festivitatea de depunere a juramantului militar de catre studentii anului I din cadrul Facultatii de Marina Militara.
            La manifestare au fost invitate sa participe oficialitati locale si centrale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si al activitatilor portuare, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.

***

            Academia Navala "Mircea cel Batran" isi are sorgintea in Scoala Flotilei, infiintata la 17 noiembrie 1872 la Galati. Ulterior, invatamantul superior de marina a evoluat sub diferite denumiri, conform organizarilor si reorganizarilor invatamantului militar.
            Pentru pregatirea speciala de marina a ofiterilor repartizati in flota militara, in 1896 s-a infiintat Scoala de Aplicatie a Sublocotenentilor de Marina, care in 1909 a primit denumirea de Scoala Navala Superioara. Pentru formarea personalului specializat necesar navelor comerciale, la 1 octombrie 1938, in cadrul Scolii Navale s-a infiintat Sectia Marinei de Comert.
            Incepand de la 1 ianuarie 1969 s-a schimbat din nou denumirea in Scoala de Ofiteri Activi de Marina "Mircea cel Batran", continuand sa pregateasca, pe parcursul a patru ani, ofiteri pentru Marina Militara si Marina Comerciala.
            La 29 august 1973, aceasta a fuzionat cu Institutul de Marina Civila, creat in 1972, noii institutii de invatamant superior atribuindu-i-se numele de Institutul de Marina "Mircea cel Batran". In anul 1990, Institutul de Marina a fost reorganizat, infiintandu-se Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie militara acreditata de invatamant superior de specialitate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultima actualizare: 10 Martie 2009