0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festivitate de absolvire la Academia Navala "Mircea cel Batran"

            Academia Navala "Mircea cel Batran" a organizat joi, 31 iulie a.c., ora 10.00, festivitatea de absolvire a promotiei 2008 de ingineri militari si civili, precum si a promotiei 2008 de maistri militari ai Scolii Militare de Maistri a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu".
            In acelasi cadru festiv a avut loc si avansarea la gradul de aspirant a promotiei 2004-2009 a Facultatii de Marina Militara.
            La manifestare au participat oficialitati centrale si locale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si al activitatilor portuare, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.

***

            Infiintata la Galati in anul 1872, Scoala Flotilei a reprezentat primul pas spre institutionalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marina si racordarea invatamantului de marina de specialitate la solicitarile practicii sociale si ale invatamantului national.
            Ideea nasterii unei scoli superioare de profil a fost sustinuta multa vreme, iar materializarea a venit in anul 1909 prin infiintarea Scolii Navale Superioare la Constanta. Organizarea Sectiei Marina de Comert in cadrul aceleiasi institutii in anul 1938 a reprezentat un exemplu de evolutie a invatamantului de marina.
            In august 1973, a luat nastere Institutul de Marina "Mircea cel Batran", care in anul 1990 s-a transformat in Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie destinata pregatirii si perfectionarii ofiterilor ingineri pentru Fortele Navale si Marina Comerciala. Facultatea de Marina Civila este certificata conform standardelor ISO 9001/2000 privind sistemul de management al calitatii.

***

ŞEFII  PROMOŢIEI 2008
A ACADEMIEI NAVALE ”MIRCEA CEL BĂTRÂN” 

ŞEF DE PROMOŢIE al Facultăţii de Marină Militară
ŞEF DE PROMOŢIE al specializării: Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale
Aspirant ing. Florin-Costel GHEORGHE

ŞEF DE PROMOŢIE al specializării: Electromecanică, Facultatea de Marină Militară
Aspirant ing . Daniel-Constantin MĂRĂŞESCU

ŞEF DE PROMOŢIE al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”
    ŞEF DE PROMOŢIE al Facultăţii de Marină Civilă
    ŞEF DE PROMOŢIE al specializării: Exploatări portuare
              Inginer-economist Andreea-Marcela VERDEŞ

ŞEF DE PROMOŢIE al specializării: Navigaţie şi transport maritim, Facultatea de Marină Civilă
Absolvent ing. economist Alexandru-Mihai BUGHEANU

ŞEF DE PROMOŢIE al specializării: Electromecanică,Facultatea de Marină Civilă
Absolvent ing. Marcel-George NOVAC

***



Ultima actualizare: 31 Iulie 2008