0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Nava Scoala Mircea la inceputul unui nou mars de instructie

            Nava scoala "Mircea", apartinand Academiei Navale "Mircea cel Batran", va efectua in perioada 26 mai – 18 septembrie 2008 un mars de instructie in Marea Mediterana, Oceanul Atlantic, Marea Nordului si Marea Baltica.
            Ca in fiecare an, principalul obiectiv al acestei activitati consta in dobandirea tainelor navigatiei, in conditii reale, de catre viitorii ofiteri si maistri militari de marina de la Academia Navala "Mircea  cel  Batran si Scoala Militara  de  Maistri a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu".
            La bordul navei se vor ambarca, pentru diferite etape ale marsului, si 4 cadeti din Ucraina, Croatia, Turcia si Belgia, care se vor instrui in cadrul  programului  de  colaborari internationale al Academiei Navale "Mircea cel Batran" cu institutiile similare de invatamant superior.
            Cu aceasta ocazie, NS "Mircea" va reprezenta Fortele Navale Romane la mai multe festivaluri nautice internationale, inclusiv la sarbatorirea semicentenarului navei scoala surori, "Gorch Fock", apartinand Marinei Militare Germane. "Mircea" va face escale in zece porturi – Cagliari, Malaga, Rouen, Brest, Rotterdam, Copenhaga, Rostock, Plymouth, Lisabona si Valletta.
            La ceremonia organizata cu ocazia plecarii navei au fost invitate sa participe inalte oficialitati militare si reprezentanti ai autoritatilor locale.

            Jurnalistii interesati sa participe la ceremonialul organizat cu ocazia plecarii navei sunt asteptati luni 26 mai, intervalul orar 10.35 - 10.55, la intrarea in portul militar.

***

            Construita intre anii 1938-1939 la Santierul Naval Blohm&Voss din Hamburg, Germania, Nava Scoala "Mircea" reprezinta simbolul traditiilor navale romanesti, aproape toate generatiile de ofiteri si maistri militari de marina instruindu-se la bordul ei in cei 69 de ani de serviciu.
            In anul 1976, Nava Scoala "Mircea" a participat la bicentenarul Independentei Statelor Unite iar in anul 2004 "Mircea" a traversat Oceanul Atlantic pentru a doua oara si a concurat la competitia nautica "Tall Ships Challenge 2004", unde s-a clasat pe locul al doilea la una dintre etape si pe locul al cincilea in clasamentul general.

             In anul 2005 Nava Scoala "Mircea" a efectuat un mars de instructie in Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Marea Nordului, participand la competitia nautica "Tall Ships Race 2005" si la mai multe festivaluri maritime internationale si manifestari jubiliare in Belgia, Franta, Marea Britanie, Norvegia, Germania si Olanda.
            In anul 2006 Nava Scoala "Mircea" a efectuat un mars de instructie in Marea Neagra cu escale in porturile Novorossisk (Federatia Rusa), Sevastopol si Odessa (Ucraina), Varna (Bulgaria) si Samsun (Turcia).
            In anul 2007 Nava Scoala "Mircea" a efectuat un mars de instructie in Marea Mediterana, participand la competitia nautica "Tall Ship Race Mediterranea" si avand escale in porturile - Pireu, Alicante, Barcelona, Toulon si Genova.

            Punct de contact si informatii suplimentare: Oana Voicu, tel. 0722/671.962.

Site Mars de instructie 2008


Ultima actualizare: 23 Mai 2008