0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

110 ani de traditie la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale
"Amiral Ion Murgescu"

            Luni, 08 octombrie 2007, Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a sarbatorit 110 ani de existenta.Cu acest prilej, la sediul scolii, s-a desfasurat ceremonia prilejuita de sarbatorirea Zilei Unitatii si de acordare a Emblemei de Onoare a Fortelor Navale.
            La activitate, au participat oficialitati locale, personalitati militare si civile, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere.


***

            Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a fost infiintata prin Inaltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat "Regulamentul de functionare al Scolii de Submecanici si Submaestri de marina". Prima resedinta a scolii a fost portul dunarean Galati.
            Pe parcursul existentei sale, scoala a cunoscut mai multe reorganizari, a functionat in patru garnizoane si unsprezece sedii, a purtat denumiri diferite in anumite perioade de timp, dar, ca organizatie furnizoare de educatie, obiectivul fundamental a fost intotdeauna acela de a forma si pregati continuu maistri militari, sefi de specialitati capabili sa-si indeplineasca atributiile la bordul navelor militare ale Fortelor Navale.
            Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a pus la dispozitia Marinei Militare si Graniceresti (actuala Politie de Frontiera) si, in anumite perioade, si la dispozitia Marinei Comerciale, peste 8000 de cadre militare ce au demonstrat, prin inalta tinuta si profesionalismul de care au dat dovada, ca sunt absolventi ai unei institutii de exceptie in peisajul invatamantului militar romanesc.

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2007