0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2007-2008 la
Academia Navala "Mircea cel Batran"

            Luni, 01 octombrie a.c., ora 10.00, la Academia Navala "Mircea cel Batran" a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2007 - 2008.
            La manifestare au fost invitate sa participe oficialitati locale si centrale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si al activitatilor portuare, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.
            Anul acesta in cadrul academiei se vor  pregati  peste 1700 de studenti, din care 460 sunt in anul I.


***

            Infiintata la Galati in anul 1872, Scoala Flotilei a reprezentat primul pas spre institutionalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marina si racordarea invatamantului de marina de specialitate la solicitarile practicii sociale si ale invatamantului national.
            Ideea nasterii unei scoli superioare de profil a fost sustinuta multa vreme, iar materializarea a venit in anul 1909 prin infiintarea Scolii Navale Superioare, la Constanta. Organizarea Sectiei Marina de Comert, in cadrul aceleiasi institutii, in anul 1938, nu a reprezentat decat un raspuns al evolutiei superioare a invatamantului de marina.
            In august 1973, a luat nastere Institutul de Marina "Mircea cel Batran", care in anul 1990 se transforma in Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie destinata pregatirii si perfectionarii ofiterilor ingineri pentru Fortele Navale si Marina Comerciala. Facultatea de Marina Civila este certificata conform standardelor ISO 9001/2000 privind sistemul de management al calitatii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2007