0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Depunerea juramantului militar la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu"

            Sambata, 29 septembrie a.c., ora 10.00, la  Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale  "Amiral Ion Murgescu", va avea loc festivitatea de depunere  a juramantului militar, de catre elevii de anul I.
            La festivitate, au fost invitati sa participe personalitati militare si civile, parinti, colegi si prieteni ai elevilor.
            Depunerea juramantului militar este ceremonialul care consfinteste legamantul de credinta fata de patrie si popor al tinerilor care au ales cariera militara, este momentul in care, sub faldurile larg desfasurate ale drapelului, elevii traiesc emotia primirii in randurile ostenilor tarii.

Jurnalistii care doresc sa participe la acest eveniment sunt asteptati la punctul de control al scolii (str. Dezrobirii, nr.80),
incepand cu ora 09.45.

***

            Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a fost infiintata prin Inaltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat "Regulamentul de functionare al Scolii de Submecanici si Submaestri de marina". Prima resedinta a scolii a fost portul dunarean Galati.
            Pe parcursul existentei sale, scoala a cunoscut mai multe reorganizari, a functionat in patru garnizoane si unsprezece sedii, a purtat denumiri diferite in anumite perioade de timp, dar, ca  organizatie furnizoare de educatie, obiectivul fundamental a fost intotdeauna acela de a forma si pregati continuu maistri militari, sefi de specialitati capabili sa-si indeplineasca atributiile la bordul navelor militare ale Fortelor Navale.           
            De-a lungul existentei sale, Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a pus la dispozitia Marinei Militare si Graniceresti (actuala Politie de Frontiera) si, in anumite perioade, si la dispozitia Marinei Comerciale, peste 8000 de cadre militare ce au demonstrat, prin inalta tinuta si profesionalismul de care au dat dovada, ca sunt absolventi ai unei institutii de exceptie in peisajul invatamantului militar romanesc.
            In cei 110 ani de existenta si traditie, scoala a demonstrat, prin componentele ei umana si materiala ca, din punct de vedere al calitatii, este o institutie de educatie de inalta clasa in invatamantul de marina, aliniindu-se constant la standardele de pregatire moderne.


Ultima actualizare: 28 Septembrie 2007