0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment


Nava Scoala "Mircea" la final de mars


            Nava Scoala "Mircea" care a executat timp de 52 de zile un mars de instructie in Marea Mediterana va acosta la dana militara a portului Constanta, vineri, 10 august a.c., ora 11.00.
            Inceput la data de 19 iunie a.c., marsul a cuprins escale in cinci porturi europene – Pireu, Alicante, Barcelona, Toulon si Genova, nava parcurgand aproximativ  4.800 mile marine, oferind oportunitatea de instruire la bordul navei a 39 studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", 67 elevi ai Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", precum si 13 cadeti straini din Franta, Germania, Olanda, Danemarca, Turcia, Ucraina si Croatia.
            In cadrul acestui mars de instructie nava scoala Mircea a participat la competitia nautica „Tall Ship Races 2007 Mediterranea”, alaturi de elita mondiala a navigatiei cu vele. De asemenea, in fiecare port de escala au avut loc numeroase intreceri sportive, la care echipajul romanesc a ocupat de fiecare data un loc pe podium.
            Pe timpul stationarilor nava a fost vizitata de un numar de peste 20.000 de persoane care au exprimat opinii pozitive cu privire la calitatile navei, pregatirea profesionala a echipajului si ospitalitatea personalului de la bord.
            Participarea navei scoala "Mircea" la acest mars de instructie, a constituit o buna oportunitate de pregatire pentru toti cursantii ambarcati,  dar si un test deosebit de util pentru echipaj, care a dovedit, inca o data, ca marinari militari romani sunt capabili sa-si indeplineasca cu demnitate si onoare misiunile, oriunde in lume.

            Accesul publicului si al reprezentantilor mass-media la festivitate se va face, incepand cu orele 10.30, pe la intrarea in  portul militar.   

***

            Construita  intre anii 1938-1939 la Santierul Naval Blohm&Voss din Hamburg, Germania, Nava Scoala "Mircea" reprezinta simbolul traditiilor navale romanesti, aproape toate generatiile de ofiteri si maistri militari de marina instruindu-se la bordul ei in cei 68 de ani de serviciu.
            In anul 1976, Nava Scoala "Mircea" a participat la bicentenarul Independentei Statelor Unite iar in anul 2004 "Mircea" a traversat Oceanul Atlantic pentru a doua oara si a concurat la competitia nautica "Tall Ships Challenge 2004".
            In anul 2005 Nava Scoala "Mircea" a efectuat un mars de instructie in Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Marea Nordului, participand la competitia nautica "Tall Ships Race 2005" si la mai multe festivaluri maritime internationale si manifestari jubiliare in Belgia, Franta, Marea Britanie, Norvegia, Germania si Olanda.

 
Ultima actualizare: 09 August 2007