0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment


Doua nave scoala ucrainene viziteaza portul Constanta


            Navele scoala "SMILA"  si  "NOVA KAHOVKA", apartinand Fortelor Navale din Ucraina efectueaza in perioada 24 – 25 iulie a.c. o vizita in portul Constanta.
          Programul echipajelor celor doua nave scoala va cuprinde vizite la Academia Navala "Mircea cel Batran", precum si un tur al orasului Constanta.
          In cadrul intrevederilor dintre reprezentantii conducerii Academiei Navale "Mircea cel Batran" si ai celor doua nave scoala ucrainiene vor avea loc discutii referitoare la modul de selectionare a candidatilor, continutul programelor de invatamant, formele, metodele si facilitatile de instruire a studentilor care se pregatesc in aceasta institutie.
          Militarilor ucrainieni li se vor prezenta infrastructura si conditiile specifice de pregatire din  Academia Navala "Mircea cel Batran", urmand ca, pe timpul desfasurarii discutiilor, sa se identifice domenii si activitati concrete de cooperare intre institutiile militare de marina dintre cele doua tari.

* * *

            Navele scoala SMILA si NOVA KAHOVKA  au lungimea de 39 m, latimea de 8,4 m si deplasament 345,5 t. Pe langa cei 6 ofiteri instructori, sunt imbarcati 58 de cursanti care se pregatesc in institutiile militare de invatamant apartinand Fortelor Navale Ucrainiene. Comandantii  navelor sunt:  locotenent superior Bogachenko Roman, nava-scoala Nova Kahovka si locotenent superior Danyliuk Olexandr, nava-scoala Smila.         
            Incepand cu anul 2004 navele scoala ucrainiene vin an de an in Romania, vizita acestora devenind deja  o traditie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Ultima actualizare: 25 Iulie 2007