0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment


"Mircea" participa la o noua competitie nautica internationala


            Nava scoala "Mircea" va efectua, in perioada 19 iunie – 10 august a.c., un mars de instructie in Marea Mediterana, urmand a participa la competitia nautica "Tall Ships Races 2007 Mediterranea". Nava va parcurge peste 4800 mile marine si  va avea escale in 5 porturi din Grecia, Spania, Franta si Italia.
            Pe timpul marsului, la bordul navei se vor afla 33 de studenti si 6 studente de la Academia Navala "Mircea cel Batran", 64 de elevi si 3 eleve de la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale “Amiral Ion Murgescu". Alaturi de ei, vor fi si 13 cadeti straini din Franta, Germania, Olanda, Danemarca, Turcia, Ucraina si Croatia, care se vor instrui in cadrul programului de colaborari internationale al Academiei Navale "Mircea cel Batran" cu institutiile similare de invatamant superior.
            Ceremonialul ocazionat de plecarea navei va avea loc marti, 19 iunie, incepand cu ora 10.00, la dana militara a Portului Constanta.

            Reprezentantii mass-media interesati de eveniment vor fi asteptati la intrarea in portul militar, intre 09.30 si 09.50.


            Construita intre anii 1938-1939 la Santierul Naval Blohm&Voss din Hamburg, Germania, Nava Scoala "Mircea" reprezinta simbolul traditiilor navale romanesti, aproape toate generatiile de ofiteri si maistri militari de marina instruindu-se la bordul ei in cei 68 de ani de serviciu.
            In anul 1976, Nava Scoala "Mircea" a participat la bicentenarul Independentei Statelor Unite iar in anul 2004 "Mircea" a traversat Oceanul Atlantic pentru a doua oara si a concurat la competitia nautica "Tall Ships Challenge 2004", unde s-a clasat pe locul al doilea la una dintre etape si pe locul al cincilea in clasamentul general.

            In anul 2005 Nava Scoala "Mircea" a efectuat un mars de instructie in Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Marea Nordului, participand la competitia nautica "Tall Ships Race 2005" si la mai multe festivaluri maritime internationale si manifestari jubiliare in Belgia, Franta, Marea Britanie, Norvegia, Germania si Olanda.

 

 
Ultima actualizare: 18 Iunie 2007