0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment

Zilele Academiei Navale "Mircea cel Batran"

            Academia Navala "Mircea cel Batran" a aniversat, vineri 17 noiembrie a.c., 134 ani de la infiintare.
            Cu aceasta ocazie institutia a organizat o serie de manifestari sub egida "134 ani de invatamant de marina" la care, alaturi de studentii si cadrele didactice ale academiei, au fost invitate sa participe oficialitati locale si centrale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si al activitatilor portuare.

***

            Infiintata la Galati in anul 1872, Scoala Flotilei a reprezentat in contextul cresterii rolului flotei militare si civile, primul pas spre institutionalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marina si racordarea invatamantului de marina de specialitate la solicitarile practicii sociale si ale invatamantului national.
            Ideea nasterii unei scoli superioare de profil a fost sustinuta multa vreme, iar materializarea a venit in anul 1909 prin infiintarea Scolii Navale Superioare, la Constanta. Organizarea Sectiei Marina de Comert, in cadrul aceleiasi institutii, in anul 1938, nu a reprezentat decat un raspuns al evolutiei superioare a invatamantului de marina.

            Dupa mai multe etape  evolutive, in august 1973, a luat nastere Institutul de Marina "Mircea cel Batran" care in anul 1990 se transforma in Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie destinata pregatirii si perfectionarii ofiterilor ingineri pentru Fortele Navale si Marina Comerciala.

 

 
Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2006