0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment

 

"Mircea si Atlanticul"

            Miercuri, 1 februarie 2006, muzeul Academiei Navale "Mircea cel Batran" implineste cinci ani de la infiintare. Cu acest prilej, incepand cu ora 11.00, se va organiza expozitia "Mircea si Atlanticul", dedicata rememorarii unei traditii indelungate, de peste 130 de ani, a invatamantului de marina romanesc.
            Manifestarea va reuni sub semnul sarbatoririi muzeului obiecte originale ce vor evoca cele doua traversade oceanice efectuate de nava-scoala "Mircea" in anii 1976 si 2004. Printre invitatii de seama la aceasta aniversare se vor afla donatori de exponate si membri ai familiilor lor.

* * *

            Pastrator al unui bogat patrimoniu, obtinut exclusiv din donatii personale, muzeul Academiei Navale "Mircea cel Batran" raspunde reperelor istoriei insitutiei intr-un mod original. Cele peste 800 de documente si 500 de exponate reprezentative, tezaurizate cu daruire si profesionalism de catre custodele muzeului dr. Mariana Pavaloiu, evoca oameni si fapte care au contribuit de-a lungul vremii la perpetuarea spiritului marinaresc.
            In cei cinci ani de existenta, acest lacas de cultura s-a integrat activ in procesul de educare si instruire a studentilor Academiei Navale. Prezenta constanta a veteranilor marinari in mijlocul studentilor si profesorilor a creat astfel o solida punte intre generatiile de marinari militari.
            Muzeul a fost vizitat de catre numeroase delegatii militare si civile, de catre studenti si elevi din toata tara. De asemenea, expozitia "Relatii navale romano- mediteraneene", organizata si prezentata de doamna Pavaloiu in cadrul festivalului maritim "Marmaris - 2005" din Turcia, s-a bucurat de un real succes.


            Reprezentantii mass-media sunt asteptati la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran" la ora 10.45.



 
Ultima actualizare: 01 Februarie 2006