0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Eveniment

Nava Scoala "Albatros" in cel de-al patrulea mars de instructie

            Nava Scoala "Albatros", apartinand Academiei Navale "Mircea cel Batran", va pleca astazi, 09 noiembrie 2005, in cel de-al patrulea mars de instructie, dupa finalizarea in aceasta vara a lucrarilor de reparatii si modernizari si dupa trecerea cu succes a operatiunilor de reclasificare.
            "Albatros" executa transporturi de materiale in cadrul unor marsuri de instructie de scurta si medie durata in Marea Neagra si Marea Mediterana, avand la bord studenti din anii superiori ai Facultatii de Marina Civila din Academia Navala "Mircea cel Batran". Acestia parcurg la bord perioada de stagiu, solicitata de reglementarile Organizatiei Maritime Internationale, prin Autoritatea Navala Romana, in vederea indeplinirii cerintelor pentru obtinerea brevetului de ofiter maritim.
            Destinatia o reprezinta Portul Haifa din Israel, pe coasta estica a Marii Mediterane, iar la bordul navei scoala se vor instrui un numar de 18 studenti, dintre care 12 viitori ofiteri de punte si 6 viitori ofiteri mecanici.
            Nava a fost construita in anul 1977 la Galati si a purtat numele "Dej" pana in anul 1992, cand a intrat in dotarea Academiei Navale "Mircea cel Batran" cu destinatie de nava scoala. In acest sens, nava a suferit transformari, fiind amenajate spatii de instruire pentru studenti, echipate cu tehnica specifica.
            De la intrarea in dotare, la bord s-au instruit peste 2000 de studenti, dintre care peste 300 prin marsuri de instructie. In vara anului 2005 nava a suferit ample lucrari de reparatii si modernizari, in vederea indeplinirii tuturor conditiilor impuse de organismele internationale. Nava a obtinut clasa de registru si este printre putinele care naviga in prezent sub pavilion romanesc, fiind singura care asigura pregatirea practica a studentilor, in conditii reale, pe mare.

            Caracteristici principale:
  • Lungime: 130,86 m
  • Latime: 17,7 m
  • Deplasament: 12350 t
  • Pescaj: 7,5 m
  • Viteza: 15,9 noduri
  • Incarcatura utila: 7810 tdw
  • Autonomie: 8000 Mm

 
Ultima actualizare: 09 Noiembrie 2005