0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Nava Scoala "Mircea" in drum spre casa

            In ultimele doua zile ale Festivalului Maritim International "Marmaris 2005" echipajul Navei Scoala "Mircea" a fost implicat in activitatile planificate de organizatori, astfel:
            Echipajul barcii de 10+1 a obtinut locul al treilea in confruntarea cu ambarcatiunile reprezentand celelalte 12 state participante la festival. La concursurile de noduri marinaresti si de aruncarea bandulei reprezentantii Romaniei s-au clasat pe locul al cincilea.
            Un moment deosebit de emotionant l-a constituit slujba Invierii Domnului Iisus Hristos, care a fost oficiata la bord de preotul delegatiei romane. La acest eveniment au fost prezenti si marinari din Grecia si Ucraina, iar la final comandantul navei, comandorul Sorin-Dinu Pamparau a oferit oua rosii, cozonac si vin rosu, pentru toti cei prezenti.
            Duminica 1 mai a avut loc ceremonialul de inchidere a festivalului "Marmaris 2005", iar comandantul marsului si comandantul navei au fost invitati pentru o receptie la bordul fregatei ruse Pyitlivy.
            Luni 2 mai, la ora locala 09.00 Nava Scoala "Mircea" a parasit portul Marmaris, cu destinatia Constanta, urmand a ajunge acasa, conform planificarii, in dimineata de vineri, 6 mai.


Ultima actualizare: 03 Mai 2005