0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festivalul Maritim International "Marmaris 2005"

            Nava Scoala "Mircea", avand la bord un echipaj de 100 de marinari, dintre care 25 de cadeti si cadete ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si Scolii Militare de Maistri a Fortelor Navale, participa in perioada 27 aprilie - 1 mai la Festivalul Maritim International "Marmaris 2005", aflat sub inaltul patronaj al presedintelui Republicii Turcia, domnul Ahmet Necdet Sezer.
            Pe 27 aprilie a avut loc deschiderea oficiala a festivalului, prilej cu care presedintele turc a trecut in revista navele militare participante, la bordul Fregatei 247 - Kemalreis. Alaturi de NS "Mircea" participa la aceste manifestari, printre altele, distrugatorul american USS Carney, fregatele HMAS Anzac (Australia), Commandant Bouan (Franta), HMS Chatham (Marea Britanie), Reina Sofia (Spania), Scirocco (Italia), Pyitlivy (Rusia), Kostyantin Olsansky (Ucraina), Salamis (Grecia), corveta israeliana Yaffo, submarinul german S-196 U-17 si velierul scoala Kaliakra (Bulgaria).
            Comandantul marsului, comandorul prof. univ. dr. Aurel Serb, a participat la o festivitate de depunere de coroane de flori la monumentul lui Mustafa Kemal Ataturk, ocazie cu care s-au arborat drapelele tuturor tarilor participante. In aceeasi zi a fost inaugurat standul Romaniei, activitate onorata de prezenta presedintelui Turciei si de cea a ambasadorului Romaniei la Ankara. Au avut loc parade de uniforme traditionale de marina, spectacole in aer liber si concursuri sportive.
            Zilnic standul Romaniei este deschis intre orele 14-23, iar nava poate fi vizitata de populatia civila. La bord si in orasul Marmaris au loc intalniri oficiale intre comandantul marsului si inalte personalitati militare si civile. In zilele urmatoare, echipajul va participa la concursurile marinaresti organizate cu ocazia festivalului "Marmaris 2005", iar sambata noaptea la bord se va oficia slujba Sfintei Invieri a Mantuitorului Iisus Hristos.


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2005