0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Nava scoala "Mircea" din nou in mars

       Nava Scoala "Mircea", simbolul unei multiseculare si puternice traditii marinaresti, va efectua in perioada 20 aprilie-26 septembrie 2004 un mars de instructie, in ape internationale, avand la bord un echipaj format din 200 de persoane. Velierul apartinand Academiei Navale "Mircea cel Batran" va traversa Oceanul Atlantic pentru a participa la competitia nautica "Tall Ships' Challenge - 2004", organizata pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii si Canadei.
       O activitate de amploare similara a avut loc in anul 1976, cand "Mircea" s-a dovedit un excelent ambasador al Romaniei, participand la festivitatile prilejuite de aniversarea Bicentenarului Independentei Statelor Unite ale Americii.
       Marsul va cuprinde escale in 15 porturi din tari din Europa si America de Nord, respectiv Cagliari (Italia), Las Palmas si Cadiz (Spania), Brest (Franta), La Valetta (Malta), Charleston, Baltimore, Providence si New London (S.U.A), Halifax, Arichat si Sydney (Canada).
       Pentru pregatirea acestei activitati, nava impreuna cu personalul care va participa la mars efectueaza o iesire de instructie in Marea Neagra, in perioada 16-25 martie.


Ultima actualizare: 11 mai 2004