MESAJUL ADRESAT
ACADEMIEI NAVALE "MIRCEA CEL BATRAN"
CU PRILEJUL ANIVERSARII A 138 DE ANI DE EXISTENTA

          Ne folosim de prilejul acestei zile aniversare ca sa va prezentam cele mai sincere urari de sanatate si sa va dorim o viata lunga in cadrul comunitatii invatamantului superior de marina.
          Institutia dumneavoastra, una emblematica a zilelor noastre, isi are sorgintea in Scoala Flotilei, infiintata prin decizia Ministerului de Razboi nr. 15 din 17 noiembrie 1872, cu sediul in orasul Galati.
          Nu putem sa nu remarcam ca in cei 138 de ani ati avut peste 15000 de ofiteri absolventi foarte bine pregatiti, fapt care a asigurat premisele construirii unei marine moderne, care s-a facut repede remarcata atat pe marile si oceanele lumii, dar si pe cursul batranului fluviu dunarean.
          Uram Academiei Navale "Mircea cel Batran" multi ani inainte, in formarea de viitori lupi de mare care sa poarte cu mandrie imaginea Romaniei pe meleaguri straine si sa reprezinte cu cinste scoala romaneasca de marina.
          In ultima perioada asistam la o intensa colaborare cu institutia dumneavoastra si, speram, ca aceasta relatie va cunoaste o dezvoltare sustinuta in viitorul apropiat.

La multi ani!

COMANDANTUL SCOLII MILITARE DE MAISTRI MILITARI A FORTELOR NAVALE
"Amiral ION MURGESCU"

Comandor                                                      
Marian BARDAN


 
Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2010