Mesajul Sefului Statului Major al Fortelor Navale
CU PRILEJUL ANIVERSARII A 137 DE ANI DE LA INFIINTAREA ACADEMIEI NAVALE "MIRCEA CEL BATRAN"


            Academia Navala "Mircea cel Batran", cu structura sa actuala, constituie exponentul de baza al invatamantului romanesc de marina, cunoscut si recunoscut, prin traditie, valoare si eficienta, atat pe plan national cat si pe plan international.
            Pregatirea ofiterilor de marina in Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta reprezinta o continuare fireasca a procesului de evolutie permanenta a invatamantului romanesc de marina, inceput acum 137 de ani, prin care s-a urmarit pastrarea si dezvoltarea traditiilor, valorilor si eficientei, precum si asigurarea pregatirii superioare a viitorilor ofiteri ai Marinei Romane.
            Devenirea Fortelor Navale Romane este istoriceste marcata si sustinuta de Academia Navala "Mircea cel Batran" si predecesoarele sale, care in timp, indiferent de forma de organizare sau denumire, si-au onorat cu cinste misiunile lor formatoare, privind specializarea si dezvoltarea profesionala a personalului destinat Fortelor Navale si Marinei Civile ale Romaniei.
            Drumul parcurs de aceasta prestigioasa institutie a Armatei noastre reprezinta destinul stralucit a unor oameni legati cu trup si suflet de mare. Memoria lor, evocata la acest moment aniversar, este o datorie de cinste si onoare pentru toti cei care si-au adus prinosul de abnegatie si daruire pentru zidirea edificiului trainic si stralucit pe care il reprezinta traditionala scoala a marinariei romanesti.
            Gratie generatiilor de cadre didactice si studenti care i-au trecut pragul, Academia Navala "Mircea cel Batran" se inscrie astazi cu drepturi depline in competitia creatorilor de valori marinaresti din intreaga lume.
            In ultimii ani sarcinile Academiei Navale au crescut si s-au diversificat, conducerea institutiei, personalul didactic si studentii trebuind sa treaca la o noua abordare a procesului de invatamant, centrat pe perfectionarea deprinderilor intelectuale, de cunoastere si insusire a tot ceea ce este mai nou in domeniu si pe dezvoltarea capacitatilor de comunicare.
            Pentru aceasta este necesar sa promovati o disciplina intelectuala de valoare, sa onorati traditia si renumele de care va bucurati, sa participati efectiv la dezvoltarea si inflorirea vietii academice, in nobila misiune pe care v-ati asumat-o.
            Cu prilejul aniversarii a 137 de ani de invatamant superior de marina adresez cele mai sincere si calde felicitari conducerii institutiei, valorosului corp profesoral si tinerilor nostri studenti, impreuna cu urarea de implinire a aspiratiilor profesionale, multa sanatate dumneavoastra si familiilor dumneavoastra, prosperitate si putere de munca, pentru realizarea standardelor pe care vi le-ati propus.

SEFUL STATULUI MAJOR AL FORTELOR NAVALE
CONTRAAMIRAL DORIN DANILA



 
Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2009