MESAJUL SEFULUI STATULUI MAJOR GENERAL
PENTRU ABSOLVENTII INSTITUTIILOR DE INVATAMANT
- 2009 - 2010 -


         Evenimentul de astazi incheie inca o pagina a invatamantului militar, iar ceremonia festiva cu prilejul careia primiti insemnele nobile ale primului grad de ofiter si maistru militar al Armatei Romane reprezinta un moment unic, irepetabil, cu semnificatii aparte si conotatii specifice pentru fiecare.
         Anul acesta, elevii si studentii absolva sub auspiciile unui eveniment deosebit de emotionant: sarbatorirea a 100 de ani de la primul zbor cu reactie realizat de savantul roman de recunoastere internationala Henri Coanda, motiv pentru care promotiei dumneavoastra i s-a acordat numele onorific "HENRI COANDA - 100".
         Profundele schimbari care s-au produs in ultimul deceniu si care vizeaza inscrierea Romaniei in randul democratiilor europene, aderarea la cea mai puternica si mai influenta alianta militara de pe glob si participarea activa la schimbul international de valori au influentat si organismul militar. Astazi, mai mult ca oricand, Romania, tara membra a Aliantei Nord-Atlantice si a Uniunii Europene, are nevoie de oameni bine pregatiti, motivati, disciplinati si dedicati pe deplin profesiei de militar, pentru indeplinirea misiunii sale constitutionale si a angajamentelor asumate in plan international.
         Pentru a duce la bun sfarsit angajamentele asumate si pentru a face fata provocarilor viitoare, este foarte important ca, permanent, sa continuati sa va perfectionati nivelul de pregatire. In viata, nimic nu este simplu, nimic nu se castiga fara efort. Atingerea idealului de a deveni membru al unei armate de profesionisti presupune multa munca, implicare totala, sacrificii si competitie cu altii, dar mai ales cu voi insiva.
         Invatamantul militar romanesc, cu atat mai mult institutia pe care dumneavoastra ati absolvit-o, a sustinut eforturile Armatei Romane de a asigura viitoarele cadre de conducere si specialisti cu un bagaj solid de cunostinte care sa lucreze alaturi de specialisti militari straini, dupa procedurile specifice NATO, in acord cu cerintele actuale ale evolutiei sistemului militar si cu exigentele interoperabilitatii cu structurile euroatlantice.
         Exprimandu-mi respectul si aprecierea fata de corpul profesoral din toate institutiile de invatamant pentru efortul de a modela caracterele viitorilor profesionisti din Armata Romaniei, va indemn sa folositi cu pricepere cunostintele acumulate si sa abordati cu hotarare si curaj noile provocari in unitatile in cate ati fost repartizati, sa actionati in acelasi spirit competitiv pentru atingerea succesului in cariera si in viata. Dovediti in toate imprejurarile spirit de ordine si disciplina, responsabilitate in indeplinirea obiectivelor propuse si un comportament demn pentru a face onoare institutiei pe care ati absolvit-o!
         In numele conducerii Statului Major General, va adresez sincere felicitari si va urez multa sanatate, succes in cariera militara si satisfactii depline in plan profesional si personal.

SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL
Amiral                                                         
dr. Gheorghe MARIN


Ultima actualizare: 31 Iulie 2010