MESAJUL MINISTRULUI APARARII NATIONALE CU PRILEJUL
FESTIVITATILOR DE ABSOLVIRE A INSTITUTIILOR MILITARE DE
INVATAMANT SI DE ACORDARE A PRIMULUI GRAD DE OFITER /
MAISTRU MILITAR / SUBOFITER ABSOLVENTILOR PROMOTIEI
"HENRI COANDA - 100"

>

         Onorat corp profesoral,

         Dragi absolventi,
         Este o bucurie sa ma pot adresa dumneavoastra, cu prilejul ceremoniei de absolvire a promotiei 2010, care poarta titlul onorific "Henri Coanda - 100", din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Academia Navala "Mircea cel Batran", Institutul Medico-Militar, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I", Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia", Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", Scoala de aplicatie pentru logistica "General Constantin Zaharia" si Centrul de Instruire pentru Comunicatii si Informatica.
         Adresez un sincer salut si cele mai bune urari tuturor participantilor la aceste activitati. Prezenta alaturi de dumneavoastra, absolventii, studentii si corpul profesoral, a distinsilor invitati, a parintilor si rudelor celor care astazi pornesc in cariera de ofiter, maistru militar sau subofiter, da o stralucire aparte acestui moment de referinta din viata dumneavoastra.
         In institutiile de invatamant militar pe care le parasesc astazi absolventii promotiei 2010 s-au format si perfectionat, de-a lungul existentei Armatei Romaniei, generatii si generatii de ofiteri, maistri militari si subofiteri, sub indrumarea unor profesori si instructori de mare valoare, dascali care au sadit, cu stradanie, in studenti si elevi forta de implinire si de revigorare continua a invatamantului militar romanesc.
         Doresc sa transmit, cu aceasta ocazie, multumirile si aprecierile conducerii ministerului intregului corp profesoral de ieri si de azi, pentru munca prin care au incununat personalitatea a numeroase generatii de studenti si elevi, transmitandu-le cele mai noi cunostinte. Rodul muncii dumneavoastra se imbogateste in fiecare an cu generatii de cadre militare foarte bine pregatite, o resursa umana deosebit de pretioasa, care reprezinta cu demnitate si profesionalism Armata Romaniei, atat in tara, cat si peste hotare.

         Dragi absolventi,
         A fi militar este o onoare. Dar cea mai mare onoare este sa-ti iubesti si sa-ti servesti tara, indiferent de locul pe care il ai in societate. Institutiile militare pe care le absolviti astazi se bucura de un inalt prestigiu nu doar in Armata, ci si in afara ei. Iar aceasta este o confirmare in plus a faptului ca societatea romaneasca are in continuare un fundament solid, cladit pe valori cum sunt onoarea, disciplina, datoria, respectul fata de semeni si dragostea de tara.
         Dumneavoastra, cei care ati primit astazi gradul de sublocotenent, de aspirant, de maistru militar clasa a V-a sau de sergent, precum si cei care absolviti cursurile de perfectionare, aveti sansa de a va fi format si pregatit intr-o armata care se pregateste continuu pentru a face fata cu succes exigentelor si provocarilor din actualul mediu de securitate in care tara noastra, in dubla sa calitate de membru al NATO si al Uniunii Europene, trebuie sa-si respecte angajamentele asumate si sa se manifeste ca un furnizor activ de securitate.
         Acest lucru va obliga ca, si dupa parasirea amfiteatrelor, sa munciti pentru a pune in practica tot ce ati invatat, in functiile pe care veti fi incadrati, in misiunile deosebit de importante ce va vor fi incredintate.
         Sunt increzator ca inteligenta, dinamismul si creativitatea dumneavoastra va asigura puterea sa depasiti greutatile inerente oricarui inceput de cariera. Veti avea tot sprijinul conducerii ministerului pentru  a va afirma profesional si a performa in specialitatile si in unitatile in care veti fi incadrati.
         Va felicit, dragi absolventi, pentru rezultatele obtinute ca studenti, elevi sau cursanti si va doresc o cariera de succes!
         Adresez, de asemenea, felicitari profesorilor, instructorilor si tuturor celor care au meritul de a fi proiectat traiectoria dumneavoastra profesionala de ofiteri, maistri militari sau subofiteri ai Armatei Romaniei!
         Aduc multumiri parintilor si rudelor dumneavoastra care v-au sprijinit si v-au fost permanent alaturi!
         Asa sa ne ajute Dumnezeu si mult succes in continuare!

GABRIEL OPREA

MINISTRUL APARARII NATIONALE




Ultima actualizare: 31 Iulie 2010