Mesajul secretarului de stat pentru politica de aparare si planificare, Domnul Viorel Oancea


            Domnilor amirali, domnilor ofiteri, subofiteri si maistri militari
            Onorat corp profesoral, dragi studenti,
            Stimati invitati,

            Este o mare bucurie pentru mine sa particip la festivitatea de deschidere a anului universitar 2009 – 2010 aici, la Academia Fortelor Navale "Mircea cel Batran".
            Este bine cunoscuta faima acestei institutii cu traditie in peisajul universitar constantean, institutie care aduna pe bancile ei fete si baieti cu dragoste de mare si de uniforma militara, dornici sa descopere si sa experimenteze tainele profesiei de marinar.
            An de an, corpul profesoral, a carui valoare profesionala este larg recunoscuta, duce mai departe tradiiăăăia pregatirii universitare a generatiilor de studenti din invatamantul militar de marina. Cel mai important, in opinia mea, este faptul ca institutia dumneavoastra este deschisa catre proprii sai studenti, straduindu-se sa ii asculte si sa ii inteleaga; este puternic ancorata in dinamica societatii si in comunitatea academica si stiintifica internationala.
            Se cuvin astfel multumiri si felicitari profesorilor, a caror dedicatie si excelenta fac posibile performantele ulterioare ale viitorilor ofiteri de marina.
            Stimati studenti,
            Sunteti deja parte a marii familii a oamenilor care au cel putin trei mari iubiri: iubirea pentru familie, iubirea pentru mare si iubirea de patrie.
            Totodata, cariera pe care v-ati ales-o solicita o pregatire deosebita si asumarea unor responsabilitati individuale ce impun acceptarea unor privatiuni si renuntari specifice. Stim cu totii ca drumul si punctul de destinatie al fiecaruia sunt o chestiune de optiune si de vointa individuala.
            Multi dintre "bobocii" anului I se vor simti, probabil, nu o data, derutati sau incomodati de dificultatea alegerii facute. Esential este curajul de a alege, de a vrea sa afli ce vrei sa fii. Doar cei puternici si dornici de performanta, inzestrati cu tarie de caracter si ambitie, isi asuma o astfel de realitate. Dovada sunt evolutia universitara si rezultatele meritorii obtinute de studentii din anii II, III, IV.
            Am incredere in capacitatea voastra de a invata, de a deveni buni specialisti si de a contribui la faima Academiei Fortelor Navale "Mircea cel Batran". Academia ofera premisele definirii voastre ca profesionisti si ca oameni.
            Sa fiti mandri ca sunteti studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", prestigioasa unitate de invatamant superior a Fortelor Navale Romane. Si sa nu uitati niciodata scoala si profesorii care va formeaza, sa-i purtati cu voi, in inima si-n gand, pe marile si oceanele lumii.
            In final, in numele conducerii Ministerului Apararii Nationale si al meu personal, va doresc multa sanatate, putere de munca si succes in tot ceea ce veti intreprinde, alaturi de traditionala urare: "Vant bun din pupa!".


 
Ultima actualizare: 01 Octombrie 2009