0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Academia Navala "Mircea cel Batran" evaluata in clasamentul european U-Multirank

Academia Navala "Mircea cel Batran" apare intr-un nou clasament lansat de Uniunea Europeana. Comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, Androulla Vassiliou, a anuntat noua clasificare "U-Multirank" ce evalueaza performanta a peste 850 de institutii de invatamant superior din intreaga lume, printre care si zece universitati din tara noastra.

Cele zece institutii de invatamant cuprinse in lista sunt Universitatea Babes-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi, Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Universitatea Bucuresti, Universitatea Petrosani si Universitatea de Vest din Timisoara. 62% din universitatile cuprinse in clasament sunt din Europa, 17% din America de Nord, 14% din Asia, iar 7% din Oceania, America Latina si Africa.

Evaluarile "U-Multirank" se bazeaza pe cinci domenii-cheie: performanta in cercetare, calitatea procesului de invatamant, orientare internationala, succes in transferul de cunostinte si implicarea regionala. Totodata, noul clasament ia in considerare si opiniile a 60 000 de studenti de la universitatile participante. "Universitatile nu sunt masurate intr-un clasament de la 1 la 100, dar am marcat o gama larga de domenii diferite, folosind 30 de indicatori diferiti ", a declarat Androulla Vassiliou.

"U-Multirank" este un instrument de comparare a universitatilor situate pe diferite meridiane ale lumii, asa incat studentii pot alege o facultate ale carei cursuri sa corespunda cat mai exact cu ceea ce isi doresc. Proiectul "U-Multirank" a fost realizat cu fonduri europene in valoare de 2 milioane de euro.


Ultima actualizare: 15 Mai 2014